لینک شکسته Broken Link بروکن لینک چیست؟

لینک شکسته چیست

لینک شکسته Broken Link چیست ؟ در ابتدا می خواهم شما را  با مفهوم لینک آشنا کنم. لینک به کلمه یا عبارتی در متن یک صفحه گفته می شود که رنگ آن با بقیه ی کلمات متن متفاوت است و با کلیک کردن بر روی آن به صفحه ی جدیدی از سایت انتقال می یابید. ما دو نوع لینک داریم لینک داخلی و لینک خارجی.

 

لینک داخلی Internal Link: این لینک ها به این گونه هستند که وقتی کاربر بر روی آن ها کلیک می کند از یک صفحه ی وب سایت به صفحه ای دیگر در خود سایت منتقل می شوند.

لینک خارجی External Link: با کلیک کردن بر روی این لینک ها از صفحه ی وب سایت موجود به صفحه ای از وب سایت دیگر منتقل می شوید.

بک لینک Back Link: به لینک هایی که در پیج های دیگر وجود دارد و پیوندی محتوایی با وب سایت شما بر قرار می کند بک لینک گفته می شود.

 

حال به موضوع اصلییمان بر گردیم. پدیده ی بروکن لینک هنگامی رخ می دهد که کاربر بر روی لینک کلیک می کند و  به صفحه ی مورد نظرش ارجاع داده نشود و صفحه ی EROR 404 برایش باز شود. حال اگر این لینک شکسته لینک داخلی باشد، لینک شکسته داخلی گفته می شود و اگر لینک خارجی باشد لینک شکسته خارجی گفته می شود.

بروکن لینک چیست

چرا با پدیده ی Broken Link مواجه می شویم؟

به 5 دلیل با این مشکل روبرو می شویم:

  • وقتی که آدرس URL یک صفحه از سایت خود را ویرایش می کنید و کاربر از طریق آدرس قبلی وارد آن می شود با خطای 404 مواجه می شود.

 

  •  هنگامی که صفحه ای را از وب سایت خود حذف می کنید و جایگزینی برای آن تعرف نمی کنید نیز با ارور 404 مواجه می شوید.

اگر از ابتدا آدرس به اشتباه وارد شده باشد:

  • اگر هنگام تایپ آدرس صفحه ی مربوطه آدرس را به اشتباه تایپ کنیم. با کلیک بر لینک مربوطه با خطای 404 مواجه می شویم. مثلا اگر این گونه آدرس را تایپ کنیم com/Broyken Link با خطا رو به رو می شویم.

 

  • اگر محتوای سایت را از سایت دیگر کپی کرده باشید به طبع قسمت های لینک دار نیز کپی می شوند که که در وب سایت شما وجود ندارند.

 

  •     تغییر نام یک صفحه باعث می شود تا آدرس URL آن تغییر کند، پس باید آدرس URL جدید را برای همه ی لینک های مرتبط اصلاح کنیم تا با ارور 404 مواجه نشویم. زمانی که اقدام به باز سازی وب سایت خود می کنید، ممکن است با مشکلاتی از قبیل تغییر نام صفحه یا حذف صفحه روبه رو شوید که به این ترتیب لینک های قبلی باید بازسازی شوند.

 

پس با دانستن این 5 نکته می توانیم به راحتی از به وجود آمدن این مشکلات که باعث آسیب زدن به رتبه و میزان بازدید از سایت می گردد جلوگیری کنیم. این امر مصداق ضرب المثل ” پیشگیری به از درمان است ” هست.

به جای واژه ی بروکن لیست می توانید واژه های لینک مرده Dead Link یا لینک پوسیده Rod Link نیز به کار ببرید.

هنگامی که Dead Link در لینک های داخلی رخ می دهد به آن Broken Internal Link گفته می شود و موقعی که این اتفاق برای لینک های خارجی می افتد به آن Broken  Link External گفته می شود و در مورد بک لینک ها هم Broken Back Link گفته می شود.

 

تاثیر Dead Link ها بر روی سئو وب سایت ها:

گوگل همیشه در حال جستجو است و هنگامی که به وب سایت ها می رود وب سایتی را می پسندد که صفحات به هم متصل باشند و بتواند به راحتی کل سایت را بگردد، در راستای این موضوع مطالعه ی مقاله ی تاپیک کلاستر توصیه می شود. طبیعی است اگر در سایتی پیج 404 باشد این وب سایت از چشم گوگل می افتد و در رتیه بندی تنزل پیدا می کند. پس باید به فکر راه کاری برای حل مشکل لینک های شکسته داخلی و همچنین لینک های شکسته ای که به وب سایت های دیگر داده شده اند، باشیم. حتی اگر گوگل این صفحات را نادیده بگیرد، وب سایت شما از کاربران نمره ی منفی می گیرد و نظر کاربران هم اولویت امتیاز دهی برای موتور جستجوی گوگل است.

 

برخی از خطاهای مربوط به بروکن لینک:

  • Page not found 404: این اعلان به این معنی است که این صفحه دیگر در سایت وجود ندارد.

 

  • Bad request 400: این پیغام یعنی درخواست کاربر اشتباه است و سرور نمی تواند URL متناسب با خواسته ی او را بیابد.

 

  • Rest: این خطا به دو دلیل رخ می دهد: اول اینکه سرور میزبان پیوند را اشتباه پیکر بندی کرده است و یا این که به علت شلوغی زیاد سرور قادر به پاسخ دادن به کاربر نیست و در نتیجه لینک مربوطه حذف می شود.

 

  • Time Out: این پیغام مربوط به زمانی است که ارتباط با اینترنت قطع شود و به طور موقت ارتباط با سرور نیز قطع می گردد.

 

  • Bad URL: این خطا زمانی رخ می دهد که آدرس URL به اشتباه وارد شده باشد و دارای اسلش و براکت های اضافی باشد.

 

  • Bad Cod: این خطا هنگامی رخ می دهدکه کد HTTP، توسط سرور به عنوان یک HTTP متخلف شناسایی شده باشد.

 

  • Empty: این خطا هنگامی نمایش داده می شود که در خواست کاربر را سرور به عنوان یک محتوای خالی تشخیص داده باشد.

 

دو روش برای جلوگیری از EROR 404:

تا الان درباره ی چگونگی به وجود آمدن لینک های پوسیده گفتیم، حال باید به فکر راه حل باشیم:

  1. ویرایش کردن محتوا، به جای حذف کردن آن: هیچ گاه برای تغییرات در سایتتان از حذف کامل محتوا استفاده نکنید، بلکه سعی کنید صفحه را ویرایش کنید با این کار دیگر با 404 مواجه نمی شوید.
  2. کاربران را با ریدایرکت 301 به یک صفحه ی هدفمند ارجاع دهید: اگر محتوا را حذف نکردید اما به پیج دیگری بردید یا URL آن را تغییر دادید، می توانید از ری دایرکت 301 استفاده کنید. با این کار دیگر کاربران با صفحات 404 روبه رو نمی شوند و به محتوای مورد نظر خود دست می یابند.

 

چگونه بروکن لیست ها را شناسایی کنیم؟

  1. به سایت brokencheklist.com بروید، سپس آدرس سایت خود را وارد کنید و بعد از این که کد امنیتی را وارد نمودید دکمه ی find را بزنید. این سایت با آنالیز سایت شما، لیستی از لینک های شکسته را برای شما نمایش می دهد.

بروکن لینک چیست

  1. از ابزار search console در گوگل استفاده کنید. این ابزار اگر سایت شما دارای لینک شکسته باشد آن را شناسایی کرده و می تواند مشکل آن را حل کند. اما توصیه ی ما به شما این است از این روش فقط برای شناسایی استفاده کنید و حل کردن مشکل را به شیوه ی دیگری انجام دهید زیرا تاثیر منفی در سئوی شما می گذارد.

بروکن لینک چیست

  1. ابزار دیگری که می توانید استفاده کنید Screaming frog است. این ابزار همچون رباتی کل وب سایت شما را جستجو می کند و علاوه بر dead linkهای داخلی، dead link های خارجی را نیز می یابد.

 

جمع بندی

ممکن است وجود لینک های شکسته به صورت مستقیم باعث تنزل سئو نشود اما از آنجایی که رضایت مشتری اولویت گوگل است، و به طبع وجود بروکن لیست ها باعث نارضایتی کاربر می شود پس در نتیجه سئوی سایت شما پایین می آید.در آخر پیشنهاد من به شما این است که برای هر چه بیشتر آشنا شدن با مبحث سئو به بخش آموزش سئو بروید و در صورتی که نیاز به راهنمایی داشتید به بخش مشاوره سئو، وب سایت وبتانیک بروید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

فهرست مطالب

محبوب ترین دسته بندی ها