آموزش سئو

راهنمای کامل سئو برای مبتدیان تا حرفه ای ها

اگر به دنبال آموزش سئو به طور جامع و کامل هستی با وبتانیک همراه شو! سئو به طور کلی در تمام دنیا علمی است تقریبا محرنامه و تمامی مطالبی که در زمینه ی یادگیری SEO وجود دارد اولا از اسناد های گوگل و دوما از روی تجربیات سئوکاران و وبسمتران برتر دنیا برگرفته شده و ممکن است به هر وب سایتی که مرجع آموزش سئو رایگان و پولی می باشد شما را با مطالبی آشنا کند که با مطالب شخص دیگری متفاوت باشد.نکته ای که وجود دارد این است که تیم وبتانیک سعی کرده است با جمع آوری تمامی نکات سئو از تمامی مراجعه ایرانی و خارجی و از همه مهم تر تجربیاتی که از پیاده سازی به روی پروژه های خودمان داشنتیم مطالبی را به شما آموزش دهیم که بدون شک برای اولین بار است آنها را شنیده اید و قطعا با یادگیری و آموزش سئو توسط تیم ما به بهترین نتایج خواهید رسید.ما در ادامه این بخش را به 4 قسمت اصلی تقسیم بندی کرده ایم ک بخش اول آشنایی کلی با مفاهیم سئو ، بخش بعدی سئو تکنیکال ، بخش سوم سئو داخلی و بخش آخر سئو خارجی را به شما گفتیه ایم که دقیقا مراحل کلی و نقشه ی راه یادگیری سئو می باشد.

یادتان باشد که به طور کلی سئو به 3 بخش تقسیم می شود : سئو تکنیکال ، سئو داخلی و سئو خارجی که به صورت تصویری در پایین این متن قرار داده شده و شما با کلیک روی هر بخش به قسمت مد نظرتان هدایت خواهید شید.

نمایش ویدیو درباره کاور فیلم آموزش سئو
بنر سئو خارجی
نقشه ی راه سئو

به دنبال نقشه راه برای سئو میگردی  seo roadmap؟

اگر به دنبال این هستی که سئو رو مرحله به مرحله یاد بگیری و به دنبال مسیر و نقشه راه هستی در ادامه براتون توضیح دادیم.

به طور کلی شما برای یاد گرفتن سئو بایستی 4 بخش اصلی و کلی را یاد بگیرید:

  • آشنایی با مفاهیم سئو
  • سئو تکنیکال
  • سئو داخلی on-page
  • سئو خارجی off-page

که بایستی دقیقا به همین ترتیب برای سئوی یک وب سایت اقدام کنید که در ادامه مراحل را به شما میگوییم.فقط توجه کنید که این نقشه راه سئو برای افرادی می باشد که قصد دارند تا سئو به روی وب سایت وردپرسی انجام دهند و هم چنین بایستی آشنایی متوسط به سایت وردپرسی داشته باشید که چنانچه با این موضوع آشنا نیستید میتوانید به صفحه ی نقشه ی راه طراحی سایت وردپرس مراجعه کرده و از آنجا مسیر خود را بشناسید.

آشنایی با مفاهیم سئو

قدم اول : آشنایی با مفاهیم اولیه سئو seo

در اولین قدم از یادگیری و آموزش سئو بدون شک بایستی با مفاهیم کلی سئو ، آشنایی با الگوریتم های سئو ، ابزارهایش و دیگر موارد به طور دقیق آشنا شویم و بعد از آن به سراغ تکنیک های حرفه ایش بروید.در یادگیری سئو عجله نکنید چون همان اندازه که شیرین است به همان اندازه صبر و تحمل میخواهد.

اما سئو اصلا به چه معناست؟ به طور کلی سئو (SEO) مخفف search engine optimization  می باشد که با انجام دادنش شما میتوانید طی فرایندهایی وب سایتتان را با کلمات کلیدی مختلف برای موتورهای جستجو که بیشتر هدف ما گوگل است ، بهینه و ارتقا دهید و از طریق آن ورودی و ترافیک از تمام نقاط دنیا برای خودتان جذب کنید.

فقط یادتان باشد که سئو برخلاف گوگل ادز ، رایگان می باشد.

1-آشنایی با مفاهیم و اصول سئو

مقالات مربوط آموزش سئو مقدماتی

در قدم اول پایه ی سئو خود را با مطالعه ی مقالات پایین تقویت کنید.

آموزش سئو تکنیکال

قدم دوم : یادگیری و آموزش سئو تکنیکال

آموزش سئو تکنیکال دومین بخشی است که باید در فرایند سئو به سراغش بروید.حالا شما آشنایی اولیه با سئو دارید و بعد از آنکه وب سایت را از کارفرما و یا طراح سایت تحویل گرفتید حالا نوبت اصلاح مسائل فنی سایت می شود.

سئو تکنیکال که در بخش آموزش بیشتر با نام رعایت نکات فنی وب سایت می شناسند ، در .اقع مجموعه اقداماتی است که شما زیر ساخت و پایه ی وب سایت را آماده کرده و به گوگل این سیگنال را خواهید فرستاد که این وب سایت ستون و پایه های خوبی برای شروع پر قدرتی دارد!

در بخش آموزش سئو خیلی از افراد متاسفانه از سئو تکنیکال غافل هستند و زمانی که به مشاوره سئو میپردازند ، به دنبال راه حل ها و تکنیک های عجیب و غریبی هستند که ما در طی این 10 سال تجربه این نتیجه رسیده ایم که بیش از 70 درصد پروژه ها مشکلات تکنیکالی داشته که آنرا نادیده گرفته اند.

به طور کلی سئو تکنیکال شامل افزایش سرعت ، استراکچر و معماری وب سایت ، نرخ خزش ، نقشه سایت ،  صفحات تکراری و موارد دیگر می باشد.

2-سئو تکنیکال

مقالات مربوط به آموزش سئو تکنیکال

در قدم دوم باید زیر ساخت فنی سایت خود را تقویت کنید که مطالعه ی مقالات پایین پیشنهاد می شود.

آموزش سئو داخلی

قدم سوم : یادگیری و آموزش سئو داخلی

سوم قدم در یادگیری بدون شک آموزش سئو داخلی یا on-page است.شما در این بخش به تمامی نکاتی که بایستی در داخل سایت به آن بپردازید ، مربوط خواهد شد.

سئو داخلی از بهترین و شاید مهم ترین بخش هایی است که باید در آن اطلاعات دقیق داشته و به طور خاص به آن بپردازید.بسیاری از افراد را مشاهده میکنیم که بدون توجه به این بخش فقط به سراغ سئو خارجی می روند و در طی جلسات مشاوره ای که داشتیم فقط به این نکته توجه میکنند که سئو داخلی که فقط همان محتوا نوشتن است!

که صد البته وزن بیشتر آن به روی محتواست اما در موارد مهمی همچون لینک سازی داخلی به شدت ضعیف عمل کرده و با اصلاح رشد بسیار خوبی را شاهد آنها هستیم.ما در این بخش بیشتر به مواردی میپردازیم که قدرت بالایی دارند و افراد کمی به آنها توجه میکنند و به طور کلی تمامی روش های تولید محتوا را خواهیم گفت چرا که افراد به اشتباه تصور میکنند که تولید محتوا فقط یک روش دارد و باید همانند بقیه از روش پیروی کنند.

3-سئو داخلی یا on-page

مقالات مروبط به آموزش سئو داخلی

با سئو داخلی سایت شما آمادگی سئو خارجی را دارد.

آموزش سئو خارجی

قدم چهارم : یادگیری و آموزش سئو خارجی

آموزش سئو خارجی آخرین قدم و آخرین مرحله می باشد.بخشی به شدت مهم و به شدت حساس!

این نکته را همین ابتدا بدانید که ما در طی این سالها کمتر مشاهده کرده ایم که پروژه ها به خاطر رعایت نکردن تکنیکال و داخلی پنالیت شوند اما تا دلتان بخواهد پروژه هایی بوده است که با رعایت نکردن سئو خارجی به طور کلی پنالتی شده و از دور رقابت با سایت ها خارج شده اند.

سئو خارجی آنقدری مهم و حساس است که اگر درست و اصولی و با رعایت تمامی نکات انجام شود شما را به اوج فلک می برد و بر عکس چنانچه اصولش رعایت نشود میتواند سایت شما را به زیر فرش بکشاند!پس اگر دلتان رشد میخواهد این بخش را با مطالعه ی بیش از اندازه جلو ببرید. 

4-سئو خارجی off-page

مقالات مروبط به آموزش سئو خارجی

با سئو خارجی سایتت رو بترکون! خوب یا بد؟

نکات یادگیری SEO از متخصصان با تجربه

"درگیر تقلب و روش های کلاه سیاه سئو نباشید. چرا که کارهای زیادی نمی توانید انجام دهید و انتظار نداشته باشید که همیشه برترین خواهید بود. در عوض به دنبال هر کار "خوبی" که همه انجام می دهند و گوگل توصیه میکند بروید و آنها را تکرار کنید ، از آنها الگوبرداری کنید و همین راه را همیشه ادامه دهید. اخلاق و رفتار خوب هم یکی از اصول یک سئوکار حرفه ای است.

"هرگز فکر نکنید که همه چیز را در سئو می دانید. الگوریتم ها خیلی سریع تغییر می کنند که شما نمی توانید همه چیز را همیشه بدانید، حتی در جایگاه خود! سعی کنید اطراف خود را با افرادی احاطه کنید که به همان اندازه شما به سئو علاقه مند هستند. به این ترتیب رشد خواهید کرد."

"به جای تاکتیک‌ها، روی اصول سئو تمرکز کنید و این سوال را همیشه از خودتان بپرسید که گوگل می‌خواهد به مشتریانش چه خدماتی ارائه دهد؟ اون قطعا میخواهد نتایجی را نمایش دهد که ارزشمند، مرتبط، دارای تجربه کاربری عالی و پاسخگوی نیاز کاربر باشد.پس در همین راستا قدم بردار و تلاش خودت رو بیشتر کن"

"به نظر من سایتی بساز که لازم نیست چیزی جز محل آزمایش برای تو باشد و تمامی نکاتی را که یاد میگیری اول روی اون اجرا کن. همچنین، با دیگران در این حوزه و حتی خارج از آن صحبت کن. سوال بپرس ، کنجکاو باش و همیشه در مسیر یادگیری قرار بگیر.مبادا ز آموزش فاصله بگیری."

منابع یادگیری سئو

Magnools-blog

Magnools Blog Beginners Guide

backlinko

Backlinko SEO Marketing Hub

moz-academy

MOZ Academy SEO Learning Center

سوالات متداول

سئو چیست؟

همانطور که گفته شد سئو مخفف Search engine optimization به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجو می باشد که شما در طی مجموعه اقداماتی سایت خودتان را بهینه کرده و میتوانید در کلمات کلیدی متعدد رتبه های مناسبی گرفته و از طریق آن فروش خود را به شدت بالا ببرید.

سئو چند بخش دارد؟

به طور کلی متخصصات سئو را به 3 دسته ی اصلی سئو تکنیکال ، سئو داخلی on-page seo و سئو خارجی off-page seo تقسیم بندی میکنند که بدون شک یادگیری هر 3 مورد باعث خواهد شد شما یک متخصص سئو شوید.

آیا بعد از یادگیری میتوانم به درآمد برسم؟

بدون شک بله.ما تا این لحظه فردی را سراغ نداریم که بعد از یادگیری و آموزش سئو به درآمد نرسیده باشد.اما در میزان درآمد و افزایش آن به روش هایی بستگی دارد که تیم وبتانیک سعی دارد تا دوره ای برای این منظور منتشر کند.

آیا سئو به کدنویسی نیاز دارد؟

سئو نیازی به کدنویسی ندارد اما طبیعتا درک کردن برخی از زبان های نشانه گذاری همچون HTML - CSS قطعا روزی به کارتان خواهند آمد.شما متخصص سایت هستید و چه بسا بد نیست از طراحی و کدهای سایت هم نیز اطلاعاتی داشته باشید.

من یک سئو کار مبتدی ام از کجا شروع کنم؟

اگر تازه سئو را آغاز کرده اید و در این راستا یک مبتدی محسوب میشوید جای نگرانی نیست چرا که متخصصان هم روزی مبتدی بودند.شما برای شروع طبق مسیر بالا باید در ابتدا با اصول و مفاهیم سئو آشنا شوید ، سپس سئو تکنیکال ، بعد از آن سئو داخلی و نهایتا سئو خارجی را یاد بگیرید.

من یک سئوکار متوسطم چگونه بهترین باشم؟

سئوکار متوسط از نظر ما به این معنی است که حداقل 3 پروژه سئو در کلمات کلیدی متوسط انجام داده است.شما برای اینکه حرفه ای شوید در گام اول پیشنهاد ما این است که وارد یک تیم حرفه ای شوید و مدتی در آن تیم تمام نکات را یاد برگیرید و سپس پس از کسب تجربه همیشه در حال یادگیری باشید و نهایتا وب سایتی در زمینه ی سختی را آغاز کنید و خود را محک بزنید.

آیا میتوانیم از خدمات سئو و طراحی سایت شما استفاده کنیم؟

خدمات ما سئو ، طراحی سایت ، مشاوره ، ریکاوری رنک و موارد دیگر می باشد که یا میتوانید از خدمات سئو ما استفاده کنید و یا میتوانید از طریق مشاوره توسط تیم ما ، ما را در کنار خود در کل فرایند سئو بدانید.

وبلاگ ما

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟