چرا سایت من ایندکس نمی شود ( بررسی دلایل اصلی آن )

ایندکس

پس از تولید محتوا و طراحی سایت، نوبت به ایندکس شدن سایت می رسد. این کار توسط گوگل انجام می شود. و برای این که سایت ما به صفحه ی سرچ گوگل برود و توسط کاربران دیده شود باید ایندکس شود. در این بخش ما به مشکلاتی که در این راه وجود دارد می پردازیم. شما می توانید قبل از عمل شاخص کردن به مقاله ها ی دیگر ما در بخش آموزش سئو در آژانس دیجیتال مارکتینگ مراجعه بفرمایید.

 

ایندکس شدن به چه معناست؟

هنگامی که صفحات وب سایت توسط ربات های خزنده ی گوگل تجزیه و تحلیل می شوند و اگر مشکلی نداشته باشند در فهرست گوگل قرار می گیرند. به اصطلاح می گوییم ایندکس شده است. و وب سایت پس از آن می تواند در صفحه ی سرچ گوگل قرار بگیرد.

 

مدت زمان لازم برای ایندکس شدن؟

هنگامی که وب سایتی را طراحی می کنید و خزنده های گوگل در آن شروع به خزیدن می کنند، این عمل مدت زمان مشخصی ندارد، چرا که به عوامل مختلفی بستگی دارد. این مدت زمان می تواند از یک روز باشد و یا تا شش ماه به طول بیانجامد.حال به این سوال می پردازیم که چرا سایت من ایندکس نمی شود؟ ایندکس نشدن سایت دلایل متعددی دارد که ما در این جا به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

 

چرا سایت من ایندکس نمی شود؟

INDEX

خطاهای سایت باعث ایندکس نشدن می شوند

1-خطاهای DNS ( Domain Name System )

خطاهای DNS برای مدیران وب سایت باید بسیار پر اهمیت باشد. زیرا تاثیر بسیار زیادی بر روی ایندکس نشدن سایت دارند. خطای DNS به این معناست که گوگل بات نمی تواند به دلیل DNS timout و یا DNS lookup به دامنه ی وب سایت متصل شود. از آنجایی که اولین مرحله ای که ربات های گوگل به وب سایت شما وصل می شوند همین DNS است پس باید این خطا را جدی بگیرید و خیلی سریع برای رفع آن اقدام نمایید.

 

2-راه حل برای رفع خطای DNS

برای رفع خطای DNS مراحل زیر را دنبال می کنیم:

  1. در ابتدا بهتر است از ابزار URL Inspection  گوگل سرچ کنسول استفاده کنید تا متوجه این که ربات گوگل چگونه صفحات را کراول می کند، بشوید.
  2. اگر دیدیم که گوگل به درستی این کار را انجام نمی دهد پس باید به تنظیمات DNS مراجعه کنیم.
  3. باید ببینید که سرور خطای 404 یا 500 را داده است. اگر این گونه باشد سرور به جای این که خطای fail connection را نشان دهد، ارور 404 که همان Not found و یا 500 که همان server error است را نشان می دهد.

 

3-خطای سرور ( server error )

این خطا یکی از دلایل ایندکس نشدن است و وقتی رخ می دهد که زمان پاسخ گویی سرور طول بکشد. ربات های گوگل برای کاوش کردن در سایت مدت زمان مشخصی را صبر می کنند اگر زمان لود شدن طول بکشد دست از کراول کردن سایت می کشند.تفاوتی که بین خطای DNS و خطای سرور است این است که در خطای DNS ربات های گوگل کلا به وب سایت وصل نمی شوند زیرا دامنه ی URL را پیدا نمی کنند. اما در خطای سرور ربات های گوگل وارد وب سایت می شوند اما به دلایلی نمی توانند صفحات را ایندکس کنند. یکی از این دلایل ترافیک بالای ورود به وب سایت است. برای رفع این مشکل باید سرور میزبان توانایی مدیریت سایت را در هنگام ازدحام داشته باشد.

 

راه حل برای رفع خطای سرور

برای این کار از ابزار URL Inspection استفاده کنید. اگر گوگل سرچ کنسول تایید کرد که ربات ها در وب سایت می توانند صفحات را کراول کنند پس مطمئن می شویم که مشکل ایندکس نشدن خطای سرور است.

 

4-خرابی روبات ها

از آن جایی که ربات نمی تواند فابل robots.txt را بازیابی کند باعث می شود که سایت ایندکس نشود.لازم به ذکر است که از این فایل مواقعی استفاده می شود که می خواهیم دسترسی گوگل را به برخی از صفحات محدود کنیم اما اگر بخواهیم کلیه ی صفحات ایندکس شوند نیازی به این فایل نیست.

 

راه حل برای رفع خطای خرابی روبات ها

باید از این که فایل robots.txt را درست پیکر بندی کرده اید مطمئن شوید. چک کنید ببینید که صفحاتی را خواسته اید محدود شده است یا خیر.در پایان حتما سایت مپ را نیز جدی بگیرید هنگامی که سایت مپ را آماده کرده اید به گوگل اجازه ی خزیدن در سایت را بدهید تا اگر خطایی پیش آمد را چک کنید.

 

خطا های URL باعث ایندکس نشدن سایت می شود

1-خطای 404

هنگامی که کاربر آدرس صفحه را وارد می کند که وجود ندارد برای او و ربات ها خطای 404 ( به مقاله بروکن لینک چیست مراجعه شود ) روبرو می شوند. حال اگر صفحه های مهم شما با خطای 404 مواجه شود باید هر چه سریع تر مشکل را حل کنید.

 

راه حل برای رفع خطای 404

اگر صفحه ای را پاک کرده اید خب این خطا معقول است در غیر این صورت باید برای رفع خطلا این اقدامات را انجام دهید:

اگر محتوای صفحه ای را به صفحه ی دیگر انتقال داده اید حتما ریدایرکت کنید.

اگر صفحه ای با ازدحام وروردی رو به رو است ترافیک را به صفحه ای با قابلیت بالاتر سوق دهید.

لینک های اشتباه را بررسی کنید که از چه سایتی یا صفحه ای لینک می شوند.

از خطاهای دیگر 404 می توانید چشم پوشی کنید زیرا مشکل خاصی را برای وب سایت به وجود نمی آورند.

دو نوع خطای 404 داریم:

  1. خطای 404 هارد

این خطا را خیلی ها با آن مواجه شده اند. این ارور برای صفحه هایی که وجود ندارند رخ می دهد. مثلا اگر کاربری آدرس URL را اشتباه وارد کند با 404 مواجه می شود.

  1. خطای 404 سافت

این خطا مربوط به زمانی است که سایت شما برای لینکی که وجود ندارد یک صفحه ی واقعی را بر می گرداند. این مورد برای این اتفاق می افتد سرور لینک های خراب یا نامحدود را سالم شناسایی می کند  و به کاربرانی که درخواست این لینک ها را داده است صفحه ی اصلی یا صفحه ی 404 ای که از قبل برای این مورد طراحی شده است نشان می دهد. این خطا باعث می شود تا موتور های جستجو وقت زیادی را صرف خزیدن در صفحه های تکراری و غیر ضروری کنند.

 

رفع خطای 404 سافت

  • اگر صفحاتی که از دست رفته اند و ترافیک بسیار پایینی دارند و لینکی به آن ها داده نمی شود اشکالی ندارد همان صفحه ی 404 را نمایش دهد.
  • سعی کنید صفحات 404 زیادی را به صفحه ی اصلی ریدایرکت نکنید.
  • حتما از محتوای سایتتان مطمئن باشید زیرا پیج های کم حجم ممکن است 404 در نظر گرفته شود.

 

چه صفحاتی نیاز به ایندکس شدن ندارند؟

  • پیج های دسته بندی وب سایت ها
  • صفحه ای که درمورد نویسنده ی وب سایت است.
  • صفحاتی که تحت Domain اصلی نیستند.
  • صفحاتی که خودمان با یرچسب گذاری به گوگل می گوییم آن را نادیده بگیر.

 

مراحل ایندکس شدن در گوگل

  • ابتدا به سرچ کنسول گوگل بروید.
  • به قسمت URL مربوط به ابزار بازرسی بروید.
  • در قسمت کادر جستجو آدرسی را که می خواهید گوگل فهرست کند را بنویسید.
  • در این مرحله باید صبر کنید تا گوگل URL را بررسی کنید.
  • در پایان بر روی Requested Indexing کلیک کنید.

 

جمع بندی

ایندکس از جمله موارد حیاتی در طراحی وب سایت است. زیرا صفحات سایت در صورتی در قسمت سرچ گوگل قرار می گیرند که ایندکس شدن آن ها موفقیت آمیز بوده است. در صورتی که با خطاهایی غیر از مطالب گفته شده روبه رو شدید می توانید از بخش مشاوره سئو ما کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

فهرست مطالب

محبوب ترین دسته بندی ها

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟