لینک داخلی چیست؟

لینک داخلی چیست

مهم ترین مقوله در بحث تولید محتوا و سئو داخلی بحث لینک داخلی یا internal link است، به بخش آموزش سئو داخلی مراجعه شود. لینک سازی به کاربر کمک می کند که وقتی وارد وب سایتی می شود سر در گم نشود و بتواند به راحتی به هدف مورد نظر خود برسد. برای بهتر متوجه شدن این مفهوم مثالی را در دنیای بیرون می زنم. شما وقتی که وارد یک آپارتمان چند طبقه می شوید و می خواهید به طبقه ی 7ام و واحد 76 بروید قطعا همه ی طبقات را جستجو نمی کنید بلکه از آسانسور و یا از راه پله استفاده می کنید تا مستقیم به مقصد مورد نظرتان بروید. این آسانسور ها حکم لینک های داخلی را دارند.

 

آموزش لینک داخلی

لینک داخلی چیست؟

 

چگونه لینک بسازیم

لینک داخلی پیوندی است که از صفحه ای به صفحه ی دیگر وب سایت می رود. به طور مثال در وب سایت وبتانیک اگر شما در قسمت مقاله های آموزش سئو داخلی به قسمت مشاوره سئو ارجاع داده شوید این یک لینک سازی داخلی است. این مبحث بسیار ساده است و در عین حال در زمینه ی بالا بردن سئو بسیار کاربردی و مفید. در این زمینه مسائل مختلفی وجود دارد که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم.

 

توجه!

توجه داشته باشید که خیلی از وب مستر ها لینک داخلی را با لینک صفحه ای یکسان می دانند. در حالی که Internal Link شما را از صفحه ای به صفحه ی دیگر سایت می برد اما لینک صفحه ای شما را از جایی به جای دیگر همان صفحه می برد.

 

چرا Internal Link مهم است؟

اولین و مهم ترین دلیل استفاده از لینک های داخلی این است که کاربر به راحتی در سایت شما بچرخد و به مقصود خود برسد. یا به اصطلاح رسمی تر هدف Site Navigation است. شخصی که به سایت شما سر می زند و مطلبی را می پسندد باید به راحتی مطالب مشابه آن را بیابد. همچنین با یک نگاه ساختار کلی سایت شما را بفهمد.

 

لینک داخلی در سایت

 

کاربرد دیگر آن در بالا بردن سئو سایت است. لینک سازی داخلی باعث می شود تا عمق کلیک کاربران در سایت شما بالا برود. عمق کلیک یک ویژگی است که به موتور های جستجو می گوید که کاربر از این سایت راضی است. پس در نتیجه این مقوله تاثیر مستقیم در سئو و رتبه بندی وب سایت شما دارد.

 

تاثیر لینک داخلی در سئو

انواع Internal Link

دسته ی اولی لینک های ناوبری سایت هستند. که معمولا در کناره های سایت یا پایین و یا بالای سایت قرار دارند و نقشه ی اصلی سایت را نشان می دهند.

دسته ی دوم لینک هایی هستند که در محتوا ها استفاده می شوند. به این منظور که در یک مقاله شما را به یک مقاله ی دیگر و یا صفحه ی دیگری در سایت ارجاع دهند. یک نمونه از این مورد: شما را از این مقاله به مقاله ی تاپیک کلاستر که از پدیده ی لینک هی داخلی در ساختارش استفاده می کند، ارجاع می دهم.

 

چگونه لینک سازی داخلی در سایت را انجام دهیم؟

 

لینک ها باید چه تعدادی باشند

  • صفحات اصلی سایت را شناسایی کنیم: کاری که باید انجام دهیم این گونه است که یک مسیر مشخص بین مطالب و صفحات پیج ایجاد کنیم.

مثال: اگر شما دارای فروشگاه بزرگی هستید که انواع محصولات خانگی، آشپزی، دکوری و … را دارید باید در ابتدا هر کدام از محصولات مشابه را در یک دسنه بندی جدا قرار دهید سپس در هر دسته بندی نیز همین کار را انجام دهید. تا کاربر به راحتی بتواند محصولات مورد نظرش را پیدا کند که این کار به موتور های جستجو هم کمک می کند که سریعتر و ب سایت شما را ایندکس کند.

 

  • از انکرتکست های مناسب استفاده کنید: انکرتکست کلید واژه هایی هستند که به صفحات دیگر سایت لینک می شوند. انکرتکست ها حتما هم نباید کلید واژه ی اصلی باشند بلکه می توانیم به آن تنوع دهیم و از مشتقات واژه ی کلیدی استفاده کنیم الته نباید تمرکزمان را از روی کیورد ها از دست دهیم. به مقاله ی چگالی کلمه کلیدی چیست رجوع شود. همچنین می توانیم از کلید واژه های طولانی که به دم دراز مشهور هستند استفاده کنیم برای این کار به گوگل می رویم و متوجه می شویم که کاربران چگونه این واژه را سرچ می کنند.

 

  • از قدرت صفحات مرجع استفاده کنید: در هر وب سایتی برخی صفحات به دلیل اینکه دارای دریافتی زیادی از لینک های خارجی هستند و یا این که به صورت مداوم بروزرسانی می شوند قدرت بیشتری از دیگر صفحات دارد. ما می توانیم از صفحات قدرتمند به صفحه های ضعیف تر لینک دهیم و با این کار باعث قدرتمند شدن دیگر صفحات خواهیم شد.

 

  • از صفحات قدیم به صفحات جدید لینک دهید: اگر مطلب جدیدی را در وب سایت خود منتشر کردید برای این که گوگل زودتر آن را شناسایی و ایندکس کند از صفحات قبلی به آن لینک دهید.

 

  • جایگاه لینک در صفحه: برای لینک دادن بهترین جایگاه در پاراگراف اول است. و این گونه لینک ها نسبت به لینک هایی که در اواسط یا اواخر مقاله داده می شوند مفید تر است. اما دقت داشته باشید که باید لینک های مرتبط بگذارید و گرنه اگر فقط هدف گذاشتن لینک در ابتدا باشد در حالی که بدون ارتباط با متن است نه تنها مفید نیست بلکه باعث ایجاد پرش می شود.

 

  • تعداد لینک های داخلی ای که می توانیم به کار ببریم: خیلی از تازه کار ها در زمینه ی وب سایت به اشنباه فکر می کنند که هر چه تعداد بیشتر لینک دهند محتوایشان غنی تر است در حالی که چنین نیست. بلکه باید به اندازه استفاده کرد. برای این مبحث نمی توان عدد ثابتی را در نظر گرفت بلکه باید با توجه به محتوا و جاهایی که با مطالب مشابه می توانیم به کاربر کمک کنیم از این ویژگی استفاده کنیم. ختم کلام اینکه در اینجا هم حرف اول و آخر را رضایت مشتری میزند. پس ما مجازیم لینک دهیم تا جایی که موجب نارضایتی کاربران نشویم.

 

  • از افزونه ی لینک سازی ورد پرس استفاده کنید: یکی از پیشنهاد های سایت های ورد پرس استفاده از افزونه های ورد پرسی است. به این صورت است که این افزونه کلید واژه های شما را می گیرد و یه صفحات دیگر پیوند می دهد. اما توصیه ما به شما این است که بهتر است از این روش استفاده نکنید و به صورت دستی لینک سازی کنید.

 

  • صفحات ضعیف یا یتیم نسازید: این ها صفحاتی هستند که در لینک سازی داخلی در نظر گرفته نشده اند و دیگر صفحات به آن ها پیوندی برقرار نکرده اند. صفحات فقیر تاثیر خوبی بر روی سئو وب سایت شما ندارند.

 

  • مواظب لینک های شکسته باشید:

 

لینک شکسته چیست

 

توضیح کامل این مبحث در مقاله ی بروکن لینک چیست آمده است. توصیه ای که برای این گونه صفحات می شود این است که صفحات 404 را به صفحات مشابه یا صفحه ی اصلی ری دایرکت کنید.

 

  • حتما به دسته بندی های اصلی لینک دهید: چرا که این صفحات شاهرگ هستند و طبیعتا با مراجعه به آن ها شانس دیده شدن زیر شاخه های کوچک تر هم بیشتر می شود پس در نتیجه سئوی صفحات کوچک تر نیز بالا می رود.

 

جمع بندی

لینک سازی داخلی هم یکی دیگر از مباحث سئو بود که با درست انجان دادن این مورد می توانید برای وب سایتتان رتبه بندی خوبی را از جانب جستجو گر های گوگل کسب کنید. برای اطلاعات بیشتر درمورد مباحث سئو به بخش آموزش سئو بروید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

فهرست مطالب

محبوب ترین دسته بندی ها

Sign in

No account yet?