تگ کنونیکال چیست؟

تگ کنونیکال چیست

تگ کنونیکال چیست ؟ تگ کنونیکال یکی از مباحث بسیار مهمی است که می توان با اطمینان کامل گفت که اگر از این تگ به درستی استفاده شود تاثیر بسیار خوبی بر وب سایت دارد، زیرا این تگ موتور های جستجوی گوگل را از سر در گمی در می آورد. این تگ از جمله مباحث آموزش سئو داخلی است که در ادامه به مفهوم دقیق آن می پردازیم.

 

تگ کنونیکال rel = canonical چیست؟

تگ کنونیکال چیست ؟ گوگل وب سایت ها را با چندین آدرس متفاوت ایندکس می کند و هنگام جستجو هر کدام را که مناسب تر بداند انتخاب می کند. اما مشکل موقعی به وجود می آید که انتخاب گوگل با انتخاب ما یکسان نباشد. اینجا است که با استفاده از تگ کنونیکال ما مشخص می کنیم که موتور های جستجو کدام پیج را نمایش دهند و آن ها را از سر در گمی نیز در می آوریم.

این تگ از نوع link است که در head صفحه ها قرار دارد. از آن جایی که این تگ در شکل ظاهری صفحه و تجربه ای که کاربر بدست می آورد تاثیری ندارد پس اصلا به چشم کاربر نمی آید و او متوجه بودن یا نبودن این تگ نمی شود.

 

تگ کنونیکال

حالا که تا حدودی فهیمیدم تگ کنونیکال چیست ؟ اما شاید این سوال برایتان پیش بیاید که اصلا چرا باید صفحات مشابه با آدرس دهی متفاوت داشته باشیم که بعد برای انتخاب از میان آن ها از این تگ استفاده کنیم؟ در ادامه به جواب این پرسش می پردازیم.

  • کیورد ها متفاوت برای محصول: اگر محصولی در وب سایتی وجود داشته باشد که کاربران با دو نام متفاوت آن را سرچ می کنند، پس دو صفحه ی یکسان با دو آدرس متفاوت برای آن محصول ایجاد می کنیم.

 

  • کیورد های قبلی را فراموش کردیم و دوباره از آن ها استفاده می کنیم: ممکن است بعد از گذشت مدتی فراموش کنیم که برای واژه ی کلیدی ای صفحه درست کرده ایم. و حال یک صفحه با آدرس جدید برای آن واژه می سازیم. پس باید هرچه سریعتر با تگ کنونیکال آدرس منتخب را به URL بدهیم.

 

  • برای نسخه های کامپیوتر و موبایل URL های مختلف تعریف کردید: قبلا برای این که وب سایت را بهینه کنند برای نسخه ی موبایل، یک m به ابتدای آدرس آن اضافه می کردند. پس برای یک محصول دو URL مختلف به وجود می آمد. مانند:

m.webtanik.com

www.webtanik.com

 

  • کپی موضوعی در چند وب سایت دیگر: اگر شما چندین وب سایت داشته باشید و بخواهید بنا بر دلایلی یه متن یکسان را در همه منتشر کنید. گوگل آن را کپی تشخیص می دهد. مگر این که یک پیج را به عنوان پیج اصلی در نظر بگیرید و بقیه ی پیج ها را به آن کنونیکال کنید.

 

  • وجود داشتن وب سایتی با دو آدرس http و https: اگر برای وب سایتتان SSL بگیرید، سایت بر روی https نیز اجرا می شود. در حالی که فراموش کردید http آن هنوز موجود است.

 

تگ کنونیکال Canonical چگونه بر سئو وب سایت ها تاثیر می گذارد؟

  • جمع شدن تمام اعتبار صفحه ها در یک آدرس: بعد از آنکه فهمیدیم تگ کنونیکال چیست ؟ نوبت آن است که تاثیر آن در سئو را بدانیم. هنگامی که با استفاده از تگ کنونیکال یک آدرس را به عنوان آدرس برگزیده انتخاب می کنیم دیگر نگران لینک دادن های داخلی و خارجی نمی شویم. زیرا همه به یک صفحه منتخب شده ارجاع داده می شوند. در مواردی ممکن است معرفی کردن یک صفحه ی منتخب مشکل رقابت ها را حل نکند بهتر است به مقاله ی کنیبالیزیشن چیست رجوع کنید.

تصویر زیر گزیده ای توضیحات گوگل درباره ی این تگ است:

 

توضیح گوگل درباره ی تگ کنونیکال

  • از تغییر کردن دوره ای صفحه مرجع جلوگیری می شود: با کم و زیاد کردن محتوا، ممکن است پیج منتخب از نظر گوگل تغییر کند، و آدرس جدید نشان داده شود. مثلا تا دیروز http بوده و حالا https است. این تاثیری بر رتبه بندی در حال حاضر ندارد ولی ابزار های جستجو گر سر در گم می شوند. تصویر زیر نتیجه ی این تغییر آدرس را نشان می دهد:

 

تغییر آدرس در کنونیکال

  • زمان را برای ربات های گوگل مدیریت می کند: موتور های جستجو گر گوگل برای هر وب سایتی بنا بر نرخ نشر محتوا، اعتبار و سابقه ی دامنه یک زمانی را تخمین می زنند و به آن وب سایت اختصاص می دهند. به طور مثال روزی 3ساعت به سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ اختصاص می دهند و به این نرخ خزش گفته می شود. اگر تعداد صفحات کم ارزش و کم اهمیت در سایت ما زیاد باشد شانس ایندکس شدن صفحات غنی ما کمتر می شود و نرخ خزش هدر می رود و موتور های جستجو گر سر در گم می شوند. پس با استفاده از تگ کنونیکال نزخ خزش را بهینه می کنیم و باعث افزایش سرعت ایندکس صفحات می شویم.

 

کنونیکال نرخ خزش را بهینه می کند

چگونه در وردپرس تگ کنونیکال را تنظیم کنیم؟

تا به اینجا قطعا متوجه شدید تگ کنونیکال چیست ؟ حالا قصد داریم تا در مورد تنظیمات تگ کنونیکال با شما صحبت کنیم.شما برای این کار بسته به این که از کدام افزونه ی SeoWordpress استفاده می کنید. می توانید تنظیمات لازم را مانند زیر اجرا کنید.

 

تگ کنونیکال با افزونه ی Yoast

اگر از این افزونه استفاده می کنید به قسمت Yoast seo در هر صفحه بروید و به قسمت Advanced بروید و آن را باز کنید. در فیلد مشخص شده می توانید URL کنونیکال شده را مشخص کنید.

 

تگ کنونیکال با افزونه ی Rankmath

اینجا هم مانند Yoast رفتار می کنیم. دوباره تب Advanced را در هر صفحه از Rankmath می زنیم. در این قسمت گزینه ای برای تعیین کنونیکال وجود دارد.

 

نحوه ی تنظیم کردن URL کنونیکال در Wix

Wix از یک تگ کنونیکال خود ارجاع به صورت پیش فرض استفاده می کند. اگر بخواهید آن را از حالت پیش فرض خارج کنید باید به قسمت menus & pages بروید و سپس روی گزینه ی show more بروید. و بعد به Advanced SEO< SEO Option و ADD New Tag زیر بخش Custom met tag بروید.

 

فقط وارد کردن URL کافی نیست بلکه باید تگ کنونیکال را نیز وارد کنید.

چگونه تشخیص دهیم که از ریدایرکت 301 استفاده کنیم یا تگ کنونیکال؟

تشخیص این که در موقعیت های مناسب از کدام یک استفاده شوده شود همیشه مورد بحث برای متخصصان سئو است. اما پاسخی که به این سوال می توان داد این است که همیشه ریدایرکت باید انجام شود مگر این که دلیل فنی خاصی داشته باشید.

ریدایرکت301 یا کنونیکال

ریدایرکت 301 یک انتقال دائمی است به طوری که کاربر آدرس قبلی را وارد می کند اما بدون آن که متوجه شود وارد صفحه ی جدید می شود. در حالی که تگ کنونیکال تنها یک هدایت کننده است برای این که موتور های جستجو سر در گم نشوند.

 

جمع بندی

در این مقاله متوجه شدیم که تگ کنونیکال چیست ؟ با استفاده از تگ کنونیکال شما می توانید صفحه ای که می خواهید را به عنوان صفحه ی منتخب معرفی کنید که این کار نرخ خزش موتور های گوگل را کاهش می دهد و صفحات شما با سرعت بالا تری ایندکس می شوند و در نتیجه تاثیر مثبتی بر میزان سئو شما دارد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به بخش مشاوره سئو ما مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

فهرست مطالب

محبوب ترین دسته بندی ها

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟