خزیدن وب سایت Website Crawling چیست؟

Website Crawling چیست

خزیدن وب سایت یا کرال وب سایت چیست ؟ پروسه ی سئو از مهم ترین مباحثی است که وبمستر ها همیشه درگیر آن هستند. ابزار های زیادی برای برآورد میزان سئوی سایت ها وجود دارد. یکی از این ابزار ها استفاده از Website Crawling است که از مجموعه آموزش سئو تکنیکال است.

 

Crawler چیست؟

Crawler به معنای خزنده ی وب است. Website Crawling که بخش اصلی و مهم موتور جستجو را تشکیل می دهد، به این صورت است که خزنده های سایت در وب سایت ها می چرخند و اطلاعات را ذخیره می کنند. این خزنده ها یک اسکریپت اتوماتیک هستند که الگوریتم های از پیش تعریف شده ای برای آن ها در نظر گرفته می شود. بعد جستجو در سایت اطلاعات را در دیتا بیس موتور جستجو ذخیره می کنند. عواملی مانند بسته بودن robots.txt یا مناسب نبودن هاست مانع از خزش موتور های جستجو می شود.هر کدام از Website Crawling ها برای هر سایتی از الگوریتم مخفی و مخصوصی استفاده می کنند. Website Crawling با نام های دیگری همچون Web Robots، Automatic Indexer، Web Spider و نرم افزار FAOF شناخته می شود.

 

Automatic Indexer چگونه کار می کند؟

spider-crawling

می توانیم کراولر را به یک عنکبوت تشبیه کنیم که برای اینکه برای خودش خانه بسازد از تار های بهم چسبیده استفاده می کند. به این صورت که ابتدا تار های موازی را می تند سپس آن ها را به هم وصل می کند و خانه ی مناسبی برای خود درست می کند.  کراولر هم این گونه عمل می کند که برای شروع یک محتوا انتخاب می کند سپس از طریق آن به محتوا های دیگر دست پیدا می کند. طبیعی است هر چه قدر لینک های داخلی قوی و بیشتری در سایتی باشد جستجوی دقیق تری صورت می گیرد. کراولر به یک بار خواندن سایت بسنده نمی کند بلکه اطلاعات را مدام بروز می کند.

 

انواع Website Crawling

  1. Google Bot Desktop: این ربات نسخه ی دستکتاپ وب سایت را بررسی می کند.
  2. Google Bot Mobile: وظیفه ی این ربات رسپانسیو نسخه ی موبایل است.
  3. Google Bot News: بررسی کردن خبر های سایت بر عهده ی این ربات است.
  4. Google Bot Ads: نظارت برکیفیت تبلیغاتی که در وب سایت به کار می رود از وظایف این ربات است.
  5. Google Bot Video: ویدیو هایی که در وب سایت هست را این ربان بررسی می کند.
  6. Google Bot Image: تصاویر به کار گرفته شده در وب سایت را این ربات بررسی می کند.

kinds-of-crawling

 

عواملی که بر Website Crawling تاثیر گذار است

Sight Map: اگر سایت شما یک HTML مناسب و یک نقشه ی سایت کامل داشته باشد خزنده ی گوگل به راحتی در سایت شما می چرخد و اطلاعات را فهرست می کند اما بر عکس اگر نقشه ی سایت ضعیفی داشته باشید خزنده ها به سختی کارشان را انجام می دهند.

سرعت بارگذاری صفحه: مانند انسان ها اسپایدر ها هم نمی توانند تا مدت زمان زیادی صبر کنند تا صفحه ها بارگذاری شوند. اسپایدر ها یه مدت زمان محدود و هزینه ی مشخص برای خزیدن در سایت دارند. اگر سرعت بارگذاری سایت پایین باشد، اسپایدر تمام بودجه ی خزش را در یک صفحه خرج می کند و دیگر به صفحات دیگر منتقل نمی شود پس بهتر است سرعت باگذازی سایت را بالا ببرید.

لینک داخلی: لینک های داخلی پیوندی بین صفحه های سایت است. با استفاده از لینک داخلی خزنده های گوگل راحت تر وارد صفحات دیگر می شوند و در بودجه ی خزش سایت صرفه جویی می شود. و مهم تر این که اگر لینک شامل کلمه ی کلیدی باشد هم به انتقال راحت کمک می کند هم اینکه خزنده به راحتی می فهمد که صفحه ای که به آن لینک داده شده است درباره ی چه موضوعی است پس کار خزیدنش راحت تر می شود.

همچنین نکات دیگری هم بر Website Crawling تاثیر گذار است مانند این که بک لینک های مناسب داشته باشیم، از مطالب تکراری استفاده نکنیم و از متا تگ های مناسب با محتوای سایت استفاده کنیم.

 

تفاوت میان Website Crawling و Indexig

شاید در ابتدا کراول و اینکس شدن هم معنی به نظر برسند در حالی که این گونه نیست. و در ادامه به تفاوت این دو می پردازیم.ایندکس شدن در لغت به معنای فهرست کردن و در حافظه ماندن است. کراول های گوگل در سایت ها می چرخند و محتوای آن را می بینند و از طریق الگوریتم هایی که برای آن ها تعریف شده است صفحات را ایندکس می کنند. این بدان معناست که اطلاعات را در حافظه ی اصلی گوگل ذخیره می کنند. پس یک وب سایت وقتی در صفحه ی گوگل بالا می آید که اول توسط خزنده ها بررسی شده باشد و سپس ایندکس شده باشد.

تفاوت ایندکس و کراولینگ

نمونه هایی از ربات های Website Crawling

  • Alexbot: این ربات متعلق به شرکت آمازون است. کار آن خزیدن در سایت برای بررسی کردن محتوا ها و لینک های دریافتی سایت است. اگر مطلب محرمانه ای در سایت دارید می توانید این ربات را غیر فعال کنید.

 

  • Yahoo!slurp bot: همان طور که از نامش پیداست این ربات برای یاهو است. کار آن فهرست بندی و اسکریپینگ سایت ها است، برای بهبود محتواها تا کاربران به راحتی از آن ها استفاده کنند.

 

  • Bingbot: این ربات از ربات های خزنده ی محبوب است که توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است. کار آن کمک کرد به موتور جستجوی bing است تا بهترین نمایه را برای کاربر نمایش دهد.

 

  • DuckDuck bot: این موتور جستجو تاریخچه ی سرچ های شما را سیو نمی کند و خزنده ی این موتور جستجو در صدد این است که بهترین و با ربط ترین محتوا ها را که برای کاربر مفید است را پیدا کند.

 

  • Facebook External Hit: این ربات متعلق به فیسبوک است. که می توانید با استفاده از آن از صفحه یتان به صفحه کاربر دیگری لینک دهید و هر دو فیلم یا تصویری را با هم مشاهده کنید.

 

  • BaiduSpider: این ربات توسط چینی ها ارایه شده است و مانند سایر ربات ها در صفحه ها می خزد تا محتوا ها را بررسی کند.

 

  • Exabot: این مدل از ربات فرانسوی است که از یک خزنده به اسم Exabot برای نمایه گذاری استفاده می کند.

 

  • Yandex bot: این مدل هم متعلق به بزرگ ترین موتور جستجو یعنی Yandex است که توسط روس ها ارائه شده است.

 

نقش Website Crawling در میزان SEO وبسایت

سایت ها برای اینکه در صفحه ی سرچ گوگل دیده شوند باید ابتدا توسط ربات های جستجو گر کراول شوند سپس بعد از ایندکس شدن به کاربران نشان داده می شوند. پس هر جه کراول سایت با برنامه تر و منظم تر باشد قطعا رتبه بندی سایت در گوگل بالا می رود و این یعنی میزان سئو نیز افزایش می یابد.

SEO-Crawl

مزیت های استفاده از Website Crawling

  • هوش تجاری و بینش
  • دستیابی به اتوماسیون
  • مجموعه داده های منحصر بفرد و غنی
  • مدیریت داده ها

 

معایب استفاده از Website Crawling

برای استفاده از خزنده ها شما باید زبان برنامه نویسی را یاد بگبرید، از یک نرم افزار وب تراش یا اگر خود نمی توانید باید به یک توسعه دهنده هزینه ای را بدهید. نرم افزار وب تراش برای تعداد محدودی سایت کارایی دارد اگر شما بخواهید از چندین وب سایت استفاده کنید کارایی این نرم افزار پایین می آید. پس در نتیجه بهتر است برای اسپرینگ سایت یک زبان برنامه نویسی مانند PHP، Javascript، Python، go و  ruby را یاد بگیرید و یا اینکه به یک توسعه دهنده قهار هزینه ای را بدهید تا کار ها را برای شما انجام بدهد.

یکی دیگر از مشکلات این است که وب سایت ها مدام در حال تغییر هستند و ساختار HTML خود را تغییر می دهند، پس قطعا خزنده ها به مشکل بر می خورند و باید آن ها را نیز مدام زیر نظر داشته باشیم تا بتوانیم آن ها را با شرایط جدید وفق دهیم.

 

جمع بندی

Website Crawling باعث می شود تا وب سایت شما در قسمت سرچ گوگل نمایش داده شود. باید برای این کار اطلاعات لازم را داشته باشید تا خزنده ها به راحتی سایت شما را کراول کنند. می توانید برای راهنمایی بیشتر در این زمینه به بخش مشاوره سئو مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

فهرست مطالب

محبوب ترین دسته بندی ها

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟