معرفی الگوریتم های گوگل ( با باغ وحش گوگل آشنا شوید )

انواع الگوریتم های گوگل

معرفی الگوریتم های گوگل ! همان طور که در دنیای واقعی با وضع قانون و مقررات از هرج و مرج در جامعه جلوگیری می شود، در دنیای مجازی نیز باید این گونه باشد. چرا که اگر مقررات نباشد سایت های بی کیفیت و اسپم زیاد می شوند و تنها هدف وب مستر ها جذب کاربر به هر قیمتی می شود. و این مقررات در قالب الگوریتم های گوگل آمده اند که در ادامه در قسمت آموزش سئو تکنیکال در آژانس دیجیتال مارکتینگ ما برای شما این قوانین را توضیح داده ایم.

 

الگوریتم چیست؟

الگوریتم به مجموعه ای از قواعد و دستورالعمل ها گفته می شود که باید به ترتیب گفته شده اجرا شوند و هر الگوریتمی شروع و پایان دارد.

 

الگوریتم گوگل چیست؟

در گذشته ها کاربر با وارد شدن به وب سایت ها با حجم زیادی از تبلیغات روبه رو می شد و پاپ آپ های فراوانی را می دید. این امر باعث عصبانیت و ناراضی بودن کاربران می شد که به اهداف خود نمی رسیدند. گوگل برای حمایت از حقوق کاربران دست به طراحی الگوریتم ها زد و توانست نظم خوبی را در اینترنت برقرار سازد.اولین الگوریتم های گوگل که ارائه شد پاندا، پنگوئن و مرغ مگس خوار بود. این الگوریتم ها به کاربران یاد دادند که چگونه محتوای متناسب با نیاز های مخاطبین تولید کنند.

 

نکته ی مهم : چنانچه بعد از آپدیت های الگوریتمی و هسته ای گوگل دچار افت رتبه شدید بدون شک نیازمند ریکاوری رنک سئو می باشد که جهت کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه نمایید.

 

دو هدف مهم را این الگوریتم ها دنبال می کردند

  • کاهش امتیاز و رتبه بندی سایت های اسپم و بی کیفیت
  • افزایش امتیاز و رتبه بندی بالا به محتوا های کاربر محور

 

انواع الگوریتم های گوگل

انواع الگوریتم های گوگل

الگوریتم های گوگل به دو دسته تقسیم می شوند. دسته ی اول هسته ی اصلی گوگل را تشکیل می دهد و برای رتبه بندی به کار می رود و دسته ی دوم الگوریتم های هستند که برای شناسایی اسپم ها و بهبود نتایج کاربران و … به کار می روند. در ادامه الگوریتم های دسته ی دوم را معرفی می کنیم.

 

1-الگوریتم پاندا

الگوریتم پاندا

پانداها در فضای مجازی به آرام و با حوصله بودن و کتاب خوان بودن معروف هستند. پس می توان از آن ها انتظار داشت که با صبوری کامل محتوا ها را بخوانند و سایت هایی را که محتوای ضعیفی دارند را کنار بگذارند. خیلی از سایت ها فقط از سایت های دیگر کپی می کردند و این باعث می شد که سایت های با محتوای غنی در میان هزار سایت کپی و بیهوده گم شوند. اما پاندا جلوی این کپی برداری را گرفت چون خزنده های آن تنها به دنبال محتوا های دسته اول و غیر تکراری می گردند و سایت های کپی را تشخیص می دهند و کنار می گذارد.

 

مواردی را که الگوریتم پاندا خلاف مقررات می داند

  • محتوای بسیار کوتاه و ناقص: پاندا ها می دانند که یک متنی که دارای چند جمله ی کوتاه است نمی تواند نیاز های کاربر را برآورده سازد. پس این گونه متن های بسیار خلاصه و ناقص را کنار می گذارد.

 

  • کپی برداری از سایت های دیگر: این را بدانید اگر در حال نوشتن محتوای تکراری از وب سایت های دیگر هستید، حتما پاندا آن را قبلا خوانده است و حتی اگر 20 درصد از متن را تکراری ببیند دیگر به خواندن ادامه نمی دهد و آن را کنار می گذارد. پس حتما سعی کنید که خودتان با تحقیق و مطالعه متن را بنویسید و یا این که اگز از سایتی دیگر کمک می گیرید جمله بندی های خود را به کار ببرید.

 

  • تکه برداری از سایت های مختلف: شاید با خود بگویید که به جای کپی از یک سایت متن ها را از سایت ها گلچین کنیم و مثلا هر پاراگراف را از یک سایت مختلف کپی برداری کنیم. این کار نیز اشتباه است چرا که پاندا هر کدام از آن پاراگراف ها را خوانده و متوجه تکراری بودن متن ها می شود.

 

  • آگهی تبلیغاتی بر محتوا ارجحیت داشته باشد: همان طور که انسان ها وسط کتاب خواندن یا فیلم دیدن اگر قرار باشد هر چند ثانیه تبلیغی نمایش داده شود، کلافه می شوند و عمل مورد نظر را ترک می کنند برای پاندا هم همین طور است. اگر سایتی را ببیند که از سر و کولش تبلیغ می ریزد فورا آن را ترک می کند و خط قرمز می کشد.

 

  • محتوای غیر مرتبط با گوگل: اگر که کاربران را با چند وعده ی جذاب در قسمت سرچ گوگل به سایتتان بکشید و آن ها با صفحه ی خالی یا ناسازگار با هدفشان مواجه شوند فورا آن را ترک می کنند و پاندا خیلی سریع این صفحات را پیدا می کند و از رتبه بندی حذف می کند.

 

2-الگوریتم پنگوئن

الگوریتم پنگوئن

پنگوئن ها در صف های طولانی می ایستند و صبر می کنند زیرا حاضر به هر گونه پیوندی نیستند. در دنیای مجازی نیز تنها پیوند ها و لینک های طبیعی را دوست دارند. در گذشته وقتی کاربران فهمیدند که گوگل سایت هایی را که به آن ها بیشتر از سایت های دیگر لینک داده می شوند، رتبه ی بالایی را می دهد، افراد سود جو شروع به تولید لینک های اسپم و خرید و فروش لینک های غیر معتبر کردند. پنگوئن با این گونه لینک هایی که بعد از کلیک بر روی آن ها با مطالب غیر معتبری روبه رو می شویم مبارزه می کند و این گونه سایت ها را به پایین ترین رتبه ی جستجو تنزل می دهد.

 

مواردی را که پنگوئن خلاف مقررات می داند

  • لینک سازی اسپم: با یک مثال این موضوع را توضیح می دهیم. فرض کنید شخصی در انتخابات رای های زیادی را بخرد و رتبه ی بالایی را کسب کند اما هنگامی که رای ها را بشمارند متوجه غیر طبیعی بودن رای ها می شوند و این رای های غیر قانونی همان لینک های اسپم است که پنگوئن آن ها را می شمارد و سایتی را که تخلف کرده است را به قعر رتبه بندی گوگل می فرستد.

 

  • تکرار زیاد کیورد ها: سعی کنید کلمات کلیدی به تعداد مناسب در متن به کار ببرید. در گذشته این گونه بود که محتوا را با کیورد ها بمب باران می کردند و کاربران چیزی از آن عایدشان نمی شد تنها نررخ ترافیک و کلیک سایت بالا می رفت و جایگاه بالایی را نیز به دست می آورد. اما پنگوئن اجازه ی استفاده ای افراطی از کلمه ی کلیدی را نمی دهد و با سایت های متخلف برخورد می کند.

 

هشدار: مواظب باشید از آن جایی که پنگوئن شخصیتی درون گرا دارد خطا های شما به شما نمی گوید و خیلی بی سرو صدا شما را جریمه می کند. پس هنگامی که دیدی سایتتان تنزل پیدا کرده است اول تحقیق کنید ببینید کار پنگوئن بوده است یا علت دیگری داشته است و بعد دست به تغییرات بزنید. برای اینکه جریمه یتان بخشیده شود باید سعی کنید تا اشتباهات را جبران کنید و اصلاحات لازم را در سایتتان انجام دهید.

 

3-الگوریتم مرغ مگس خوار

الگوریتم مرغ مگس خوار

در گذشته ها این گونه بود وقتی که کاربری موضوعی را سرچ می کرد، گوگل لینک هایی را اول بالا می آورد که حاوی کلمات کلیدی باشد. اما امروزه این گونه نیست با الگوریتم مرغ مگس خوار بیشتر به لینک هایی بها داده می شود که با محتوای خواسته شده هم معنا باشد به خاطر همین باید سعی کنید در محتواهایتان بیشتر از کلمات هم معنا و مترادف با کلمات کلیدی استفاده کنید. این الگوریتم بیشتر برای سرچ های صوتی به کار می رود و به گونه ای طراحی شده است که تک تک کلمات را در نظر نمی گیرد بلکه مفهوم کلی را در نظر دارد. به خاطر همین است که اگر گاهی اشتباه تایپی داشته باشید گوگل منظور شما را می فهمد.برای این که این الگوریتم امتیاز سئوی خوبی به شما بدهد بهتر است از کلمات کلیدی به همراه مترادف ها و هم معنی هایش استفاده کنید محتوایتان روان باشد اما این را در نظر داشته باشید که الگوریتم مرغ مگس خوار شما را برای تکرار کلمات کلیدی جریمه نخواهد کرد.

 

4-الگوریتم گورخر

الگوریتم گورخر

الگوریتم گورخر بر سایت های فروش اینترنتی نظارت دارد. همان طور که گورخر خطوط سیاه و سفید دارد و مانند بارکد محصولات است. خصلتی که این خطوط دارد این است که در دنیای واقعی حشرات را دور می کند در دنیای مجازی به این صورت است که سایت های خرید و فروش تقلبی را دور می ریزد. پس اگر می خواهید سایت خرید و فروشی را طبق الگوریتم گورخر ایجاد کنید باید موارد زیر را رعایت کنید:

  • تمامی محصولاتتان بارکد داشته باشند.
  • برای ایجاد تشویق در کاربران برای خرید از کوپن های تخفیف استفاده کنید.
  • مقایسه ای را بین محصولات خود و سایت های دیگر انجام دهید.
  • مراحل خرید را ساده و راحت در نظر بگیرید.
  • قیمت کالا ها مشخص و روی آن ها بنویسید.
  • آدرس معتبری برای فروشگاه خود ارائه دهید.

 

چه فروشگاه هایی از نظر الگوریتم گورخر خوب است؟

باید اعتماد سازی کامل داشته باشند. کار هایی نظیر گواهینامه ی SSL، پشتیبانی 24 ساعته، به موقع رساندن محصول به دست مشتری، داشتن یک آدرس معتبر برای تماس حضوری و قیمت محصولات برچسب گذاری شده روی محصولات باشد. همچنین اطلاعات و هویت کاربران حفظ شود و مراحل خرید اذیت کننده نباشد.

 

5-الگوریتم کبوتر

 

الگوریتم کبوتر

کبوتر خصلتی دارد که فقط به جاهای آشنا و نزدیک پرواز می کند و به نقاط دوردست نمی رود. الگوریتم کبوتر گوگل نیز به همین صورت است. به طور مثال شما اگر رستورانی را سرچ کنید این الگوریتم نزدیکترین رستوران را به شما معرفی می کند و اگر کاربر دیگری همین عنوان را سرچ کند نتایجش متمایز از شما است و این ویژگی گوگل بسیار کاربر پسند است.اما این سوال پیش می آید که اگر شما یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید چطور می شود؟پاسخ دقیقی نمی توان به این سوال داد. زیرا این الگوریتم همان طور که برخی پیج ها را بالا می آورد برخی را نیز ندید می گیرد. پس بهتر است که برای وب سایت ها آدرسی در نظر گرفته شود تا بتوانند توسط این الگوریتم دیده شوند.

 

6-الگوریتم موبایل گدون

الگوریتم موبایل گدون

این الگوریتم به دنبال این است که سایت هایی را که خصلت موبایل فرندلی بودن را دارد رتبه ی بالایی بدهد. گوگل وب سایت هایی که نسخه ی موبایل فرندی را ندارند جریمه می کند و رتبه بندی پایینی به آن ها می دهد. این الگوریتم بیشتر بر روی تجربه ی کاربری تمرکز دارد.

 

7-الگوریتم مدیک

این الگوریتم از مهم ترین و به روز ترین الگوریتم های سئو است. این الگوریتم بیشتر در حوزه ی بهداشت و سلامت تاثیر دارد. اما تنها این دو مقوله از الگوریتم مدیک استفاده نمی کنند بلکه کاربرد های دیگری نیز دارد. کاربرد های دیگری نظیر شناسایی محتوا های بی کیفیت یا کپی شده، سرعت پایین بارگذاری و تگ های غیر مرتبط و تجربه ی کاربری بد است.الگوریتم های گفته شده از جمله ی الگوریتم های معروف گوگل هستند اما الگوریتم های زیاد دیگری نیز وجود دارد. مانند:

  • الگوریتم برت
  • الگوریتم پیج لایوت
  • رنک برین
  • PayDay Loan
  • Page Authority
  • گوگل کافئین
  • الگوریتم Mobile First Index
  • الگوریتم MUM
  • الگوریتم EAT

 

جمع بندی

مانند دنیای واقعی که با قوانین و قواعد پا بر جا است در دنیای مجازی این قوانین با الگوریتم ها مطرح می شود و باعث می شود دست کلاه برداران اینترنتی کوتاه بماند. این الگوریتم ها پیوسته در حال تغییر و بروز شدن هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

فهرست مطالب

محبوب ترین دسته بندی ها

Sign in

No account yet?