سئو تکنیکال چیست؟

سئو تکنیکال چیست

در حالت کلی ما سه نوع سئو داریم که برای این که وب سایتمان به سئوی بالایی برسد باید نکاتی که در آن ها گفته می شود را رعایت کنیم. این سه نوع سئو عبارتند از سئو داخلی، سئو تکنیکال و سئو خارجی. ما در بخش آموزش سئو هر کدام از این موارد را به صورت جداگانه با مقاله های مربوطه در بخش های آموزش سئو داخلی، آموزش سئو تکنیکال و آموزش سئو خارجی آورده ایم. حال در ادامه به سئو تکنیکال می پردازیم.

 

سئو تکنیکال Technical SEO چیست؟

تکنیکال در لغت به معنای فنی می باشد و سئو تکنیکال یعنی این که وب سایت را از لحاظ فنی برای موتور های جستجو بهینه سازیم. سئو تکنیکال در واقع بخشی ار سئو داخلی است زیرا این دو با هم به سر و سامان دادن مسائل داخلی سایت می پردازند تا رتبه بندی خوبی را برای سایت بدست آورند. گوگل برای رتبه بندی سایت ها سه مرحله طی می کند:

  • کراول کردن موتور های جستجو برای پیدا کردن صفحات جدید
  • ایندکس کردن صفحات
  • نمایش صفحات و رتبه بندی وب سایت

 

مراحل سئو تکنیکال

برای این که خزنده های جستجوگر به راحتی در وب سایت شما کاوش کنند باید سایت از نظر فنی آماده باشد تا با سرعت و کیفیت بیشتری کار انجام شود.

 

تفاوت سئو تکنیکال با سئو خارجی و سئو داخلی

ابتدا به صورت مختصر به تعریف هر کدام از آن ها می پردازیم.

 

سئو داخلی On-Page

سئو داخلی به تولید محتوای بهینه کمک می کند تا به کاربر بگوید مطالب ما بسیار غنی و در چارچوب استاندارد هاست.

مسائلی مانند: توزیع کلمات کلیدی، استفاده از تصویر، لینک سازی و ….

 

سئو خارجی Off-Page

پایه و اساس این نوع سئو لینک دادن به خارج از سایت یا دریافت از خارج از سایت است. در واقع گوگل وب سایت هایی را که از سایت های معتبر دیگر به آن ها لینک داده می شوند با ارزش می داند.

پس با تعریفی که از سئو تکنیکال در ابتدا کردیم متوجه می شویم برای بهینه سازی سایت از هر جهت باید مثلت سئو را کامل به کار ببریم.

 

مثلث سئو

چرا سئو تکنیکال مهم است؟

از آن جایی که سئو تکنیکال نقش مهمی را در افزایش ترافیک سایت ایفا می کند پس باید آن را جدی بگیریم. سئو تکنیکال به موتور های جستجو کمک می کنند که راحت تر وب سایت شما را کراول کنند. و طبیعتا زودتر صفحات را ایندکس می کنند و به نمایش می گذارند. پس شما هر چه قدر هم محتوای پر باری داشته باشید اما  تکنیکال را رعایت نکنید، به علت این که موتور های جستجو به مشکل بر می خورند پس این محتوا به افراد کمی نشان داده می شود.

گوگل و تمام موتور های جستجوی دیگر همه سعی بر آن دارند که برای سوالات و جستجو های کاربران بهترین پاسخ ها را بیابند. موتور های جستجو سایت ها را بر اساس معیار هایی رتبه بندی می کنند همان قدر که هرچه سئو فنی را جدی بگبربم و پیاده کنیم رتبه بندی سایت بالاتر می رود عکس آن نیز اتفاق می افتد. حتی اگر وب سایتی سئو تکنیکال را رعایت نکند از آن جا که جستجو برای خزنده های گوگل سخت می شود ممکن است آن وب سایت را بلاک کنند و از ایندکس کردن آن جلوگیری کنند.

قبل از این که شروع کنیم و اصول فنی سئو تکنیکال را به کار ببریم باید یکسری مقدمات را آماده کنیم:

  • دامنه ی مورد نظر را ثبت کنید: URL باید مشخص شده باشد. یعنی وقتی کاربر com را تایپ می کند این دامنه برای وب سایت شما محیا می گردد. حال این شمایید که باید مشخص کنید که کدام یک نسخه ی اصلی است یعنی دامنه ای که با www شروع می شود یا نه بدون آن. این مطلب به طور کامل در تگ کنونیکال چیست توضیح داده شده است. اگر شما نسخه ی منتخب را مشخص نکنید آن گاه سئو بین صفحات یکسان تقسیم می شود.

تگ کنونیکال

  • پیاده سازی SSL: Secure Sockets Layer لایه ی محافظی را بین وب سرور و مرورگر ایجاد می کند که امنیت سایت را بالا می برد. اگر کاربری عملیات پرداخت یا انتقال وجه انجام دهد هیچ مشکلی برای او پیش نمی آید. چرا که SSL از اطلاعات آن ها محافظت می کند. گواهینامه ی SSL با دامنه ای شروع می شود که ابتدایش https:// است. و یک نماد قفل مطابق شکل زیر در نوار آدرس آن است.

 

SSL

  • سرعت سایت را بهینه سازی کنید: به طور متوسط میزان زمانی را که کاربر صبر می کند تا که سایت باز شود 6 ثانیه است. اگر این زمان بیشتر شود باعث می شود که کاربر از سایت شما بیرون برود و نرخ پرش زیاد شود. پس سرعت هم برای تجربه ی کاربر مفید است همه برای رتبه بندی سایت.

نرخ پرش

  • فشرده سازی فایل ها: با فشرده کردن تصاویر و همچنین فایل های HTML، CSS، Javascript باعث می شود که هم فضای کمتری را اشغال کنند و هم این که سرعت سایت بالا برود.

 

  • مواظب ریدایرکت ها باشید: اگر ریدارکت 301 داده اید این کار خود چند ثانیه زمان می برد که باید مواظب باشید که پشت سر هم از ریدایرکت 301 استفاده نکنید.

 

  • مرتب سازی کد ها: هر چه کد ها کارامد تر و مرتب تر باشند سرعت سایت بالا تر می رود.

 

  • از CDN ها استفاده کنید: Content Delivery Network یعنی شبکه ی توزیع محتوا. به این صورت که سرور اصلی کپی سایت شما را در تمام نقاط جغرافیایی روی سرور های دیگر می گذارد. تا کاربران در هر کجا که هستند از نزدیک ترین سرور اطلاعات را از سایت شما بگیرند. به مقاله ی شبکه ی توزیع محتوا چیس رجوع شود.

 

شبکه توزیع محتوا

ابزار های سئو تکنیکال

با استفاده از این 6 ابزار می توانید بخش فنی سایت را بهبود ببخشید.

  • سرچ کنسول گوگل: این سرویس به صورت رایگان است و بسیار کارا است. که می توانیم از آن برای بررسی موارد زیر استفاده کرد:
  1. ارسال سایت مپ
  2. چگونگی داده های ساختار یافته
  3. بروکن لینک ها را پیدا می کند
  4. بررسی کردن ایندکس صفحات
  5. موبایل فرندلی بودن سایت

و کلی اطلاعات دیگر را به ما نشان می دهد و این که چه موانعی برای بهینه سازی سایت بر سر راهمان وجود دارد.

 

search console

  • Screaming Frog: این یکی از بهترین ابزار های فنی برای شناساندن نقاط ضعف در سئو است. در دو نسخه ی پولی و رایگان در دسترس است که نسخه ی پولی آن آپشن های بیشتری دارد.

مواردی را که با استفاده از این ابزار می توان شناسایی کرد عبارتند از:

  1. مشخص کردن بروکن لینک ها
  2. توضیحات و عنوان سئو را تجزیه تحلیل می کند
  3. مشخص کردن محتوا های تکراری
  4. ادغام شدن با گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل
  5. درست کردن نقشه سایت XML
  6. معماری سایت را مشخص می کند.

screaming frog

  • Google’s Pagespeed Insights: این ابزار برای بررسی سرعت سایت به کار می رود. این ابزار عددی بین 0 تا 100 نشان می دهد که اگر بالای 90 باشد یعنی سرعت سایت خوب است.

 

Google’s Pagespeed Insights

  • Google’s Mobile Friendly Test: برای این که بدانید که آیا سایت شما با موبایل سازگاری دارد یا نه می توانید از این ابزار رایگان و آنلاین در گوگل استفاده کنید. مطابق شکل زیر آدرس وب سایت را وارد کادر زیر کنید پس از چند ثانیه این ابزار به شما می گوید که آیا سایت شما سازگار است یا اگر نه مشکل از کجاست.

 

Google’s Mobile Friendly Test:

  • Web Developer: این ابزار در واقع یک نوع افزونه در کروم است که سرعت و عملکرد رندر سایت را مشخص می کند.

 

Web Developer

  • Schema Markup Validator: این هم یک ابزار بسیار مهم برای سازماندهی ساختار داده است. برای کار با آن باید در کادر جستجو نام سایت را جستجو کنید تا تمام اطلاعات برای شما نمایش داده شود.

 

Schema Markup Validator:

جمع بندی

برای بالا رفتن سئو سایت باید هر سه نوع سئو را جدی بگیریم. هر کدام بخشی از مشکلات را حل می کنند. سئو تکنیکال که بخش فنی را در دست دارد باعث می شود موتور های جستجو به راحتی در سایت بچرخند و سریع تر صفحات را ایندکس کنند. برای راهنمایی بیشتر به بخش مشاوره سئو ما سر بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

فهرست مطالب

محبوب ترین دسته بندی ها