SSL چیست ؟ هنگامی که وارد وب سایتی می شوید شاید به این موضوع دقت کرده اید که برخی سایت ها با HTTP شروع می شوند و برخی با HTTPS. حال سوال این جاست که چه تفاوتی بین این دو است. پیرو این موضوع باید سراغ مبحثی به نام SSL برویم که از جمله مباحث آموزش سئو تکنیکال است.
SSL چیست؟
SSL چیست ؟ اس اس ال مخفف Secure Socket Layer است به معنی لایه ی اتصال امن است. این فناوری برای ایمن نگه داشتن اطلاعات حساسی که بین سیستم ها رد و بدل و در کل ایمن نگه داشتن اتصال اینترنت می باشد. حال ممکن است این اطلاعات بین وب سرور و مرورگر خرید و فروش باشد یا سرور به سرور باشد.
در بالا درمورد تفاوت HTTP و HTTPS سوال کردیم. برای وب سایت هایی که گواهینامه ی ایمنی SSL دارند از HTTPS ( Hyper Text Transfer Secure ) استفاده می شود یعنی این سایت امن است و خیالتان راحت باشد. SSL برای انتقال اطلاعات از الگوریتم رمز نگاری استفاده می کند به طوری که هکر ها نمی توانند به اطلاعات سری مانند اطلاعات مالd، گردش حساب، ایمیل، نام و … دسترسی داشته باشند.
لازم به ذکر است یک نسخه ی به روز SSL به اسم TSL ( Transport Layer security ) آمده است ولی همچنان این گواهینامه با نام SSL شناخته می شود.
چرا SSL مهم است؟
بعد از اینکه متوجه شدیم SSL چیست حالا نیاز است کمی از اهمیت آن به شما بگوییم.هنگامی که شما برای خرید وارد وب سایتی می شوید و اطلاعات کارت بانکی خود را وارد می کنید، این اطلاعات به صورت خیلی ساده و بدون رمز نگاری وارد اینترنت می شود و هکر ها خیلی راحت به آن ها دست می یابند. اما با داشتن گواهینامه ی SSL اطلاعات به صورت کاملا رمزنگاری شده رد و بدل می شوند و کسی نمی تواند به آن ها دست پیدا کند.
از آن جایی که امروزه داد و ستد های اینترنتی زیاد شده است پس دلیل موجهی برای استفاده نکردن از این پروتکل وجود ندارد. وقتی که خیلی راحت با استفاده از SSL می توان جلوی کار هایی مانند: فیشینگ، سرقت اطلاعات، کلاه برداری و جاسوسی در سازمان ها را گرفت.
گوگل تحت برنامه ی Google Safe Browsing وب سایت ها را لیست می کنند. آن دسته از سایت هایی را که قرار است اطلاعات مهم در آن ها وارد شود را چک می کند اگر فناوری SSL را نداشته باشند در لیست وب سایت هایی که ایمن نیستند قرار می دهند و کاربر هنگام وارد شدن به این وب سایت ها با خطای Note Safe روبرو می شوند.
گواهینامه ی SSL حاوی چه اطلاعاتی می باشد؟
- نام دامنه ی وب سایت
- گواهینامه برای چه شخصی یا سازمانی صادر شده است.
- نام ارگانی که گواهینامه را صدور کرده و امضای دیجیتالی آن ها
- تاریخ صدور و انقضای گواهینامه
- کلید عمومی ای که نیمی از آن برای رمزنگاری و رمز گذاری داده است و نیم دیگر آن برای کلید خصوصی است.
مانند هر فناوری ای SSL همان گونه که مزایای دارد، معایبی نیز دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
مزایای استفاده از SSL
استفاده از SSL امنیت وب سایت شما را بالا می برد و به کاربرانتان این اطمینان را می دهد که اطلاعات آن ها از حملات سایبری در امان خواهد بود. برخی از مزایا عبارتند از:
- رمزنگاری داده ها و برقراری امنیت: با استفاده از این فناوری می توان داده هایی که بین کاربر و وب سایت رد و بدل می شود را رمز نگاری کرد.
- با هویت بودن وب سایت را می رساند: به کاربران می فهماند که وب سایت اصلی است و می توانید به آن اطمینان کامل داشته باشید.
- ارزش و قابل اعتماد بودن سایت را بین کاربران بالا می برد: کاربران وقتی ببینند سایتی گواهینامه ی SSL دارد قطعا با خیال راحت داده های هویتی خود را در سایت وارد می کنند.
- بالا رفتن سئو و رتبه بندی سایت: این ویژگی از مهم ترین مزایای SSL است. گوگل به سایت های دارای این گواهینامه رتبه ی بالایی را می دهد.
معایب استفاده از SSL
فهمیدیم SSL چیست و از مزایای گفتیم اما ssl بعضا دارای معایبی نیز است. آن به شما گفتیم.تا حالا از مزایای این فناوری صحبت کرده ایم، حالا از معایب آن صحبت می کنیم:
- پایین آمدن سرعت و کارایی: وب سایت هایی که از پروتکل SSL استفاده می کنند، به دلیل این که داده ها باید رمز نگاری و رمزگشایی شوند پس با کاهش سرعت رو به رو می شوند. که این مسئله بیشتر در وب سایت هایی که ترافیک کاربران بالایی دارد محسوس است.
- هزینه ی بالا: گواهینامه ی SSL بسیار هزینه بر است. برخی از شبکه های CDN ، به صورت رایگان SSL به هاست های خود می دهند که ممکن است برای برخی از هاست ها کار نکند. هزینه ی SSL بسته به این که تا چه میزان دامنه ها را تحت پوشش قرار می دهد متفاوت است.
- منقضی شدن: گواهینامه ی SSL مدتی یک بار باید تمدید شود و گرنه با پیغام پاپ آپ رو به رو می شوید که اگر تمدید نکنید ایمنی سایت از بین می رود و کاربران نیز اعتماد خود را نسبت به سایت شما از دست می دهند.
- کش کردن: اگر سیستم کش از پروتکل پیچیده ای برای رمز نگاری استفاده کند باید سروری اضافه کنینم که از رمز نگاری داده ها قبل از رسیدن به کش مراقبت کند.
- تنظیم کردن درست SSL: اگر تنظیمات SSL رابه درستی انجام ندهید وب سایت شما از حال HTTPS به حالت HTTP می رود و هنگام رجوع کاربران به وب سایت شما با خطای این سایت امن نیست رو به رو می شوند.
انواع گواهینامه ی SSL
- گواهینامه ی SSL اعتبارسنجی توسعه یافته (EV SSL ): معتبر ترین گواهینامه است که به محض اینکه احراز هویت کنید به شما داده می شود. باید ثابت کنید که چه کسی هستید؟ چه هدفی دارید؟ و اینکه درمورد اطلاعاتتان صادق هستید.
- گواهینامه ی SSL اعتبار سنجی سازمان ( OV SSL ): گواهینامه ی OV مقرون به صرفه تر از EV است. زیرا نیازی به تایید کامل شرکت نیست پس در نتیجه مرحله ی احراز هویت خیلی سریع تر انجام می شود.
- گواهینامه ی SSL اعتبارسنجی دامنه ( DV SSL): این گواهینامه ارزان ترین و محبوب ترین نوع است. مالک تنها باید ثابت کند که دامنه مال او و تحت کنترل اوست.
- گواهینامه ی SSL وایلد کارت ( Wildcard SSL ): Wildcard SSL یک نوع خاص از گواهینامه ی SSL است که در یک دامنه تعداد نامحدودی زیردامنه را ایمن می کند.
- گواهینامه ی SSL چند دامنه ای ( MDC SSL): این گواهینامه در واقع نوعی از وایلد کارت حساب می شود. با این تفاوت که در وایلد کارت زیردامنه ها توسط یک دامنه ایمن می شدند اما در این جا علاوه بر دامنه ها، زیردامنه های مربوطه را نیز ایمن می کند و می تواند از آن روی چند سرور استفاده کند.
- گواهینامه ی SSL ارتباطات یکپارچه ( UCC SSL ): این نیز یکی از انواع گواهینامه ی Wildcard SSL است با این تفاوت که این گواهینامه ایمن سازی تصاویر و صوتی و ویدیویی و IM را انجام می دهد.
تاثیر SSL بر روی وب سایت
SSL چیست و چه تاثیری در سئو سایت دارد؟ این پروتکل تاثیر کاملا مثبتی بر وب سایت ها می گذارد. زیرا موتور های جستجوی گوگل سایت هایی را که از لایه سوکت های امن استفاده می کنند و با HTTPS شروع می شوند جزو سایت های ایمن می داند پس به آن ها رتبه ی بالایی می دهد. این گواهینامه مزیت های فراوانی دارد که مهم ترین آن برای کسانی که به دنبال ارتقای وب سایت خود هستند نشان داده شدن لینک صفحه یشان در صفحه ی اول سرچ گوگل است.
جمع بندی
در دنیای امروزی با پیشرفت علم هکر ها نیز قدرت یافته اند. پس مهم ترین ویژگی ای که کاربران به دنبال آن هستند ایمن بودن دربرابر سارقان اینترنتی است. کاربران در مورد مسائل مالی هویتی باید صد در صد مطمئن باشند که از اطلاعاتشان سو استفاده نمی شود پس طبیعتا به دنبال سایت هایی می روند که از لایه ی سوکت امن یا SSL استفاده کنند. برای وب سایت خود اگر دنبال ارتقا هستید حتما این گواهینامه را بگیرید. امیدواریم متوجه شده باشید که SSL چیست و در صورت نیاز به خدمات ما میتوانید از بخش خدمات سئو سایت با ما در تماس باشید.