سئو کلاه سیاه از جمله مباحث آموزش سئو خارجی می باشد که ما در وب سایت وبتانیک برای شما به طور کامل توضیح داده ایم. همان طور که در فیلم های وسترن غرب نقش های منفی کلاه سیاه و نقش های مثبت کلاه سفید بر سر می کنند در فضای مجازی نیز همین گونه است. کلاه سیاه یعنی تکنیک های غیر قانونی و کلاه سفید به معنای تکنیک های مطابق با قانون است.
سئو کلاه سیاه ( Black Hat SEO ) چیست؟
گوگل از دیر باز تا به کنون هدف آن این بوده است که برای کاربران بهترین نتایج را رقم بزند که اسپم نباشند و به درد کاربر بخورند. اما در این بین کسانی هستند که تنها مقصودشان بالا بردن رتبه ی وب سایت در رتبه بندی گوگل است و برای این کار از تکنیک های غیر قانونی استفاده می کنند. گوگل برای مقابله با چنین افرادی الگوریتم های اتوماتیک و دستی را وضع کرده است.
سئو کلاه سیاه به معنی این است که کاربران سئو با استفاده از تکنیک هایی سعی بر دور زدن قوانین گوگل دارند.
اگر شما تازه کار هستید بدانید که با این تکنیک در واقع با دم شیر بازی می کنید. و در نهایت سایت شما پنالتی یا جریمه های دیگر از سمت گوگل می شود.
در ادامه به بررسی دقیق تر این موضوع می پردازیم.
شاید برای شما این این سوال پیش بیاید که اصلا چرا باید مقالاتی در این زمینه که غیر قانونی است منتشر شود.
دلیل انتشار مقالات در زمینه ی سئو کلاه سیاه
همیشه هستند کسانی که دوست دارند راه هزار شبه را یک شبه بروند. کاربرانی که دوست دارند خیلی سریع سایت تازه کارشان به رتبه های بالا صعود کند. به همین خاطر در صدد یاد گرفتن سئو کلاه سیاه می شوند. پس یک دلیل آن تقاضای زیاد کاربران است. اما به دید مثبت هم می توان به این قضیه نگاه کرد. از آنجایی که تازه کار ها ممکن است نا خواسته مشمول جریمه های گوگل شوند می توانند با یادگیری این فن ها مواظب باشند که در پیج خود این اشتباهات را انجام ندهند.
تفاوت سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید
سئو کلاه سیاه از طزیق موارد غیر قانونی سعی در جذب کردن کاربران می کند که این کار در نهایت منجر به حذف یا جریمه ی آن ها خواهد شد. اما سئو کلاه سفید بدین معنا است که سئو کاران سعی دارند که با تولید محتوای غنی و کاربر پسند رتبه بندی سایت خود را بالا ببرند.
تکنیک های سئو کلاه سیاه
- لینک سازی پولی: افرادی هستند که برای رتبه بندی بهتر اقدام به خرید لینک می کنند و فکر می کنند که اعتباری که از این طریق کسب می کنند مانا است. با این کار مالکان سایت ها دیگر زحمتی برای تولید محتوای با کیفیت نمی کشند اما غافل از این که گوگل برای این گونه صفحات که قصد دور زدن آن را دارد جریمه های سنگینی را در نظر می گیرد.
- وجود کامنت های اسپم: کامنت های اسپم که از تکنیک های سئو کلاه سیاه است به کامنت هایی گفته می شود که در بخش پرسش ها و پاسخ های سایت ها برخی از افراد برای تبلیغ سایت خود مطلبی که کاملا بی ربط با سایت مربوطه است را می گذارند. اما نمی دانند که اول این که خیلی سایت ها این بخش از سایت خود را لینک نوفالو کرده اند و هیچ بک لینکی به سایت شما داده نمی شود. و این که خود گوگل آن ها را جریمه خواهد کرد. پس قاعدتا چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی؟!
- به کار بردن بیش از حد کیورد ها: این تکنیک قدیمی است که سئو کار ها با به کار بردن زیاد کلمه ای یا عبارتی سعی می کنند تا به رتبه های بالا برسند. اما امروزه گوگل با الگوریتم های پیشترفته ای که دارد خیلی راحت این سایت ها را پیدا می کند و مشمول پنالتی می کند.
- کپی کردن محتوای سایت های دیگر: کپی کردن یا به اصطلاح سرقت کردن محتوای سایت های دیگران از تکنینک های سئو کلاه سیاه است. گوگل منبع اصلی محتوا را پیدا می کند و سایتی که کپی برداری کرده است را جریمه می کند.
- به کار بردن کیورد های بی ربط: حتما تا کنون بعد از نوشتن کلمه ی کلیدی مورد نظر در گوگل و سرچ کردن آن وارد صفحه ای می شوید که ربطی به کلمه ی شما ندارد. برخی وب مستر ها بر این باورند که می توان با استدلالی که اگر کاربری کلمه ی خاصی را سرچ می کند شاید آوردن مطلبی در حیطه ی دیگر که از آن کلمه ی کلیدی نشئت می گیرد به درد آن بخورد. این مورد نیز از تکنیک کلاه سیاه است. و جالب این جاست که گوگل کاری به آن ندارد زیرا تجربه ثابت کرده است که کاربران خود وقتی که وارد چنین سایت بی ربط یا خواسته ی خود می شوند سریع صفحه را ترک می کنند که این خود نرخ پرش را بالا می برد. و روی رتبه بندی سایت تاثیر منفی می گذارد.
- زیاد از حد بودن لینک های داخلی: در این مورد برخی وبمستر ها برای تبلیغ مطالب سایت خود اقدام به لینک سازی های داخلی زیادی می کنند. که این کار ممکن است باعث نارضایتی کاربران و موتور های جستجو گردد. البته این تکنینک را گوگل خیلی خطرناک نمی داند ولی خب برای سئوی بالا بهتر است که هر چیز در حد نرمال خود باشد.
- محتوای بی کیفیت برای کلمات: در گذشته که گوگل قادر نبود کلمات مترادف و هم معنی را پیدا کند وبمستر ها مجبور بودند که برای هر کدام از کلمات هم معنی به منظور بالا بردن سئو صفحات جدا با محتوای های گوناگون بنویسند. امروز برخی سئو کار ها باز این کار را انجام می دهند. اما هنگامی این تکنیک تبدیل به سئو کلاه سیاه می شود که برای هر کدام از کلمات محتوا های بدون کیفیت و کوتاه و کپی شده بنویسیم.
- تکنیک کلاکینگ: Cloaking از جمله تکنیک های بسیار پیشرفته سئو کلاه سیاه است. به این صورت که وبمستر ها دو صفحه را با دو IP در نظر می گیرند یکی را که چارچوب ها را رعایت کردند به گوگل معرفی می کنند و سئوی بالایی را دریافت می کنند و دیگری را با تبلیغات زیاد در اختیار کاربران قرار می دهند. اما مطمئن باشید گوگل دیر یا زود این صفحات را می یابد و مشمول جریمه های زیاد سنگین می کند.
- تکنیک فروش یا تغییر: یکی دیگر از تکنیک ها Bait and switch است که در آن مدیران وب سایت ها تلاش می کنند تا محتوایی را تولید کنند که مورد رغبت کاربران باشد و هنگامی که ترافیک آن محتوا بالا رفت محتوا را تغییر می دهند و چیزی دیگر را جایگزین آن می کنند. با این کار باعث ناراحتی کاربران می شود و ترخ پرش بالا می رود و در نتیجه سئو سایت پایین می آید.
این ها چند نمونه از این تکنیک های سئو کلاه سیاه بودند. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به بخش مشاوره ی تخصصی سئو رجوع کنید.
جمع بندی
توجه داشته باشید که تکنیک کلاه سیاه یک تکنیک موقتی است که اثرات مثبت آن بر روی سایت شما در یک مدت زمان کوتاه است و دیر یا زود گوگل شما را شناسایی و جریمه می کند. پس بهتر است به جای تمرکز بر روی این دانش منفی بر روی تکنیک کلاه سفید تمرکز کنید و سئوی سایت خود را به طور دائم بالا ببرید.